Kontakta oss angående ID-scanningar av era anställdas ID06-kort samt övriga frågor!

PÅ GRUND AV HÖG BELASTNING PÅ INKOMNA SUPPORTFRÅGOR, BERÄKNAS HANDLÄGGNINGSTIDEN TILL 1- 3 DAGAR. VI KOMMER ATT PRIORITERA FRÅGOR SOM I VANLIGA FALL INTE FINNS ATT FINNA PÅ NEDANSTÅENDE HEMSIDOR:

WWW.SISTEC.SE
WWW.ID06.SE

SAMT HOS ER KORTLEVERANTÖRS SUPPORTSIDOR.

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan, normalt svarar vi inom 1 – 3 arbetsdagar.

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi er snarast!

Vanliga frågor & Svar

Nej, körkort är ingen nationell ID-handling enligt ID06 riktlinjer på på godkänd handling, oavsett nationalitet.

Ja, varje person (korthållare) måste komma personligen och scanna sin ID-handling. Firmatecknaren, administratör eller annan befattningshavare behöver inta vara med vid denna process.

Giltig ID-handling, se vilka ID-handlingar som går att scannas här>>.

Efter att ni fyll i namn, mail och telefonnummer så lägger ni in personen med den nationalitet och personnummer enligt passet eller nationella ID-kort som ska scannas. Om personen har svenskt personnummer från skatteverket eller svenskt samordningsnummer, lägger ni det i fältet under det utländska personnumret.

Ja, vi ser helst att en order är lagd dock går detta att lösa i efterhand men tar längre tid. 

Vid problem med BankID ber vi er att ta med pass eller nationellt ID för att manuellt verifiera er för ID06-konto, detta debiteras enligt samma kostnad som om personen saknar BankID.

Får er anställd ingen SMS kod? Det är viktigt att när ni lägger ordern så ska det vara rätt telefonnummer (mobilnummer) till kortinnehavaren direkt för att undvika att systemet inte skickar en giltig kod.

Varje person som ska ha ett ID06 kort ska ha en egen emailadress för att skapa sitt konto och verifiera sig mot. Det går INTE att lägga en info@mittföretag.se adress på samtliga era ordrar samt saknar er anställda en emailadress så behöver ni skapa detta för denne.

Finns inte er anställdas nationalitet i listan över valbara nationaliteter i er kortleverantörs orderportal så kommer detta att implementeras i systemet allt eftersom ID06 har support för detta. ID06 uppdaterar nya länder med jämna mellanrum och ni som kortbeställare får hålla utkik på hemsidorna om vad som gäller för just er anställdas nationaliteter i systemet.